Geen onderdeel van een categorie

Tips & Tricks: Keep your saddle healthy

(NL)

Gefeliciteerd met je mooie zadel, dat heb je waarschijnlijk een paar keer mogen horen toen je het zadel voor het eerst op je paard legde op stal, of toonde op wandeling, of… Om zo lang mogelijk te genieten van uw aankoop, is de juiste verzorging noodzakelijk. Hieronder enkele leuke tips voor een goed onderoud. Zadel passer Masara geeft enkele leuke tips.

1 Controle
Het is belangrijk dat een zadel regelmatig gecontroleerd wordt, om het in optimale conditie te houden. U kan uw zadel vergelijken met een wagen. Deze moet ook regelmatig op onderhoud, dan moet de olie bijgevuld of ververst worden. Een nieuw zadel of een zadel dat een nieuwe vulling kreeg, dient na 8 tot 12 weken opnieuw bekeken te worden. Verder is een halfjaarlijkse controle aan te raden. Bij een jong paard is zelfs een controle 3 maal per jaar geen overbodige luxe.

Read more on LJ-Leathers

Search lievenhendrickx.be

Login

Create an account

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)